lunes, 6 de octubre de 2008

Inauguración de nuestro blog para todos los fresnedinos.

Es nuestra intención, que en este blog, podamos transmitir las novedades que acontecen en lo relacionado con los temas de interés que se deriven de la política municipal de La Fresneda.
Todo el que lo desee puede plantear aquí dudas, preguntas o cualquier aspecto que considere oportuno para el mejor funcionamiento de nuestro municipio.
Este espacio ha sido creado con el espíritu del diálogo y la comunicación, como base fundamental para el entendimiento entre las personas. Está abierto a todo el mundo que quiera expresar libremente sus puntos de vista y opinión.
Estaremos a al servicio de todo aquel que quiera expresarnos sus inquietudes.

Javier Adell Latorre y Francisco Javier Samauri Puyo

Concejales socialistas en La Fresneda

14 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola a todos.
Enhorabuena por esta iniciativa. Creo que puede ser una herramienta útil, no sólo para los socialistas de La Fresneda, sino también para todo el pueblo. Ahora bien, el éxito dependerá en gran medida de la capacidad de movilización. Es mejor recibir dos ideas que una.
Aunque una de ellas nos pueda parecer absurda, tal vez esa idea llegará un día a ser una gran idea.
Ánimo a todos, desde Barcelona.

Anónimo dijo...

Enorabuena compañeros, una buena manera de hacer más por nuestro pueblo.
Un espacio de ideas abierto a los vecinos puede servirnos de mucho. Ánimo a todos a ser valientes con vuestras propuestas y opiniones.
Espero que este blog sea para que todas aquellas inquietudes que se debatan en la calle puedan ser valoradas. Claro que para ello será necesaria una buena información de cuanto acontezca en el día a día, tarea en la cual también debemos responsabilizarnos.
Hasta pronto!

Anónimo dijo...

Buenas! es de agradecer que podamos leer las actas de cuanto acontece.
Me gustaría lanzar un debate o propuesta sobre las prioridades que nos interesan a los fresnedinos para mejorar la calidad de nuestro pueblo. Está claro que las prioridades dependen del interés de cada fresnedino, pero estoy seguro que tenemos intereses comunes. Se trata de que cada uno exponga lo que crea para ver en qué coincidimos.
No se si puede hacerse de manera oficial en el blog, publicarlo de alguna manera para que puedan recogerse de forma ordenada todas las opiniones. De esta manera podríamos reflejar mejor nuestro baremo de opinión a los visitantes del blog.
Ya que lo comento, propongo el siguiente debate:
¿Que actuaciones urbanísticas creéis que merecen mayor prioridad? De momento, parece que los esfuerzos por parte del equipo de gobierno se centran en urbanizar la zona de la carrerola. Creo que lo conveniente, antes de seguir adelante con más actuaciones de este tipo, sería que fuéramos conscientes de las necesidades de crecimiento urbanístico de nuestro pueblo. Compra venta de terrenos, licencias de obra de nuevas viviendas otorgadas en los últimos años, parque de viviendas ocupadas y desocupadas en el casco urbano consolidado. Y de esta manera saber hasta qué punto los nuevos pobladores pueden requerir nuevos terrenos para vivienda. Creo que se puede hacer fácilmente una estimación de la previsión de habitantes en base al suelo urbano disponible y su aprovechamiento.
Por otro lado, si esto resultara suficiente, creo que lo que habría que tratar de hacer es mejorar los servicios de los que disponemos, entre ellos la conexión a banda ancha, a la red de cable y la cobertura de telefonía móvil. Creo que son servicios cada vez más demandados por empleos de calidad. Claro está que los servicios básicos deben estar plenamente garantizados, y entre ellos el abastecimiento de agua a la población. Creo que últimamente han ocurrido una serie de incidentes que demuestran que la red municipal de agua no se encuentra en óptimas condiciones.
Por ello, puede resultar conveniente empezar a pensar en el acondicionamiento del centro histórico de la población, abarcando una actuación conjunta que englobara por ejemplo, la mejora de las redes de agua y alcantarillado, enterramiento de los servicios de electricidad, alumbrado y telefonía, y con ello podría englobarse la pavimentación acorde con el conjunto histórico del centro de la población como así indica el Plan General Urbanístico. Claro que es una actuación de envergadura, pero puede resultar beneficiosa haciendo de nuestro casco histórico también un casco moderno.
Por otro lado, pocas discrepancias respecto a la iniciativa de crear el polígono industrial, pero creo que faltan atar algunos flecos que pueden resultar importantes. Más que nada porque los vecinos vamos algo a ciegas con este Proyecto, y es que se ha empezado a urbanizar la zona, pero ni siquiera hemos visto un Proyecto con “cara y ojos” de lo que se va a hacer: ¿Existe reparcelación de los terrenos? ¿Estos terrenos ya los tiene registrados el Ayuntamiento y por lo tanto expropiados? ¿Qué previsiones económicas existen para que el Proyecto no se salde con excesivos costes? ¿Existen previsiones de los servicios a instalar? ¿En qué estado se encuentran las negociaciones con las compañías de luz y telefonía para dar suministro al polígono? Son muchas preguntas que puede que por estar fuera del Ayuntamiento sea normal hacerlas, pero realmente ¿lo tenemos todos claro? Creo que el Ayuntamiento debería empezar a poder contestar todas estas preguntas, porque, si un vecino se las hace, puede que las próximas empresas interesadas en instalarse también se lo pregunten, y a ellas si que hay que convencerlas.

Anónimo dijo...

Antoni Roca diu...
Per fi s'ha posat en marxa una eina util i necessaria per proposar i contrastar diferents solucions i punts de vista per la millora del nostre poble . en hora bona.
El Ruben obre una proposta / debat molt interesant, vers les prioritats que cal tenir en compte i interessin als fresnedins de dins i de fora .
Estic d' acord en que cal veure en que coincidim , això es essencial per marcar les prioritats , primer de tot hem de tenir clar que volem ,com ho volem i quan ho volem .
Sobre els temes que proposa , en conjunt hi estic d' acord, crec que es un bon guió per treballar i anar concretant cada punt , amb la finalitat de fer un programa / proposta capaç de gestionar la politica municipal de La Fresneda/ Freixneda .
Refent al urbanisme , cal tenir en compte , que urbanisme es mes que fer carrers i omplir espais , del urbanisme depèn , i molt , la qualitat de vida dels ciutadans/es , cal tenir en compte , espais verds , de lleure i oci , culturals i sanitaris així com esportius i ensenyament .
El Ruben posa el dit a la nafra quan diu , que avans de anar endavant amb actuacions com la de la Carrerola , cal saber quines necessitats de creixement actuals i futures pot tenir La Fresneda / Freixneda ,en una paraula hem de decidir quin tipus de poble volem.
Referent a una previsió de sol urbà per nous habitatges , crec que val la pena tenir en compte les dades i direcrius que es fan al " Proyecto de Directrices de Ordenación Territorial de la Comarca del Matarraña/ Matarranya "

Superficie terme 39,5 km2
Població 2005 477 hab.
Censitat hab/km2 12,8 "
Noves vivendes 2001/2005 5
Vivendes principals 31 %
" secu. o deshab. 69 %
Segons el cens del 2008 La Fresneda/ Freixneda te 542 habitants .
El document proposa entre moltes altres , les següents directrius .

" El posible aumento de la demanda de suelo , como consecuencia de la mejora de las comunicaciones y de la innegable atracción por el medio natural y el paisaje de la comarca pueden ejercer sobre la población de las ciudades cercanas , aconsejan plantear criterios urbanisticos que permita encauzar dichas espectativas sin que ello suponga un impacto negativo sobre el territorio comarcal. La diversificación en una estructura policéntrica de pequeña escala permitirá , ademas, potenciar el mercado autóctono de la construcción.
Por otra parte , la potenciación de los usos hoteleros , como alternativa a la construcción de viviendas secundarias , constituye otro reto que debe ser asumido por el planeamiento urbanístico municipal , con el fin de crear un empleo local fijo y estable, frente a la reactivación momentanea o pasajera que podria suponer la construcción de viviendas secundarias , con una ocupación muy baja a lo largo del año.
El planeamiento tenderá a consolidar el actual sistema de asentamientos , potenciando la expansión de los nucleos existentes , frente a la aparición de nuevas entidades de población y planteando crecimientos urbanos razonablemente justificados , realizados paulatinamente , acordes con las necesidades previstas , a traves de actuaciones de pequeña escala , suceptibles de ser desarrolladas por los constructores autóctonos.
En relación con la trama urbana existente , el planeamiento potenciará la recuperación del patrimonio edificado, con caracter previo a la nueva ocupación de suelo " . Fi de la cita.
Crec que les dades son significatives i les directrius de la Comarca contundes , si mes no , permeten un manteniment equilibrat i humà dels nuclis urbans i del territori.
Estic d' acord amb el que diu el Ruben referent al manteniment i millora dels serveis d' aigua , electricitat , clavegueram , telefonia etz.
Es esencial com diu , que es plantegi el condicionament del casc historic ,programant actuacions integrals i tenin en compte El Pla General Urbanistic i la normativa vigent per conjunts historics i Bens d' Interes Cultural, BIC )d' acord que es una actuació d' enenvergadura , però l' important es tenir un pla general d' actuació i anar-lo executant per fases i sectors , segons les prioritats consensuades .
Referent al que diu en Ruben del polígon industrial, que hi ha poques discrepàncies , no ho acabo d' entendre , diu que falten lligar moltes coses , parla d' aquest projecte i al mateix temps sembla que no hi ha projecte , el polígon ja s' esta construint , inclos s'ha contruit una nau , les previsions econòmiques no deuen de ser molt acurades ja que els 60000 € previstos per a un centre de dia , projectat i aprovat per l' Ajuntament , al Ple celebrat el pasat 30 de setembre de 2008 es va arovar que es tramites al Instituto Aragones de Fomento , el canvi de destinació d' aquesta subvenció , per utilitzar-la en l' electrificació del polígon industrial . I el centre de dia ?.
Referent a la qualificació del sol industrial del polígon , al meu entendre es pot considerar sol industrial des de el 29 d'octubre del 2008 , segons resolució de la Comisión Provincial del Territorio vers la Modificación nº 4 del PGOU de La Fresneda , tot i que la resolució diu " En lo relativo a plazos , en el nuevo ducumento señala tres años para la aprovación del Plan Parcial , plazo que se considera excesivo ya que la modificación propuesta es la legalización de obras de urbanización realizadas que cabe suponer que precisarón de un proyecto de urbanización para su contratación ." ??? (els interrogants son meus )
Jo no tinc clar la necessitat d' un nou polígon industral, al poble ja n' hi ha un , les industries existents ja estan en instal·lacions consolidades , es preveu una demanda de noves activitats industrials ?, com en Ruben diu existeixen , encara , molts serrells per lligar i aclarir . Que no pasi com amb la nau del Viver d' Empreses , una gran inversió malbaratada.
Be espero que continuem exposant idees i que s' hi apunti molta gent al blog , que repeteixo crec un encert.
No se si continuar les meves aportacions en català , en tot cas si hi ha problemes de comprensió , ja ho direu, jo no tinc cap incovenient en fer-ho en castella.
11-12-2008 Antoni Roca des de Barcelona.

Fco. Javier Samauri dijo...

Moltes gràcies Antoni per exposar la teva opinió an este blog. En primer lloc te diré que este blog està creat per a que la gent pugui exposar les seves idees lliurament i de la manera i en l'idioma que es pugui o vulgui expresar millor, no obstant això també comprenc que pot haver alguna persona que li costi més llegir el català encara que soposo que la majoria o podràn entendre, es per aixó que normalment natres ho fem en castellà, però tu pots fer-ho de la manera que creguis més convenient.

Al respecte del que dius de l'urbanisme has fet molt bé d'agregar les directrius de la comarca, aniria bé que el grup de govern els hi fés una miqueta més de cas. Amb el tema de La Carrerola el grup de govern té fixació per este projecte, i per a este fi vol destinar quasi tots los anys els diners dels Plans Provincials que venen de la Diputació Provincial. La nostra idea és exactament la que tu plantejes, fer un plà de reparació de carrers i infraestructures i anar executant-lo donant prioritat als més urgents i per fases segons els diners que arribin i es puguen invertir any rera any.

Lo tema del polígon industrial és ben complicat. Segons lo grup de govern, n'hi hauria en un futur gent interessada en instalar-se, si aixó es de veritat així, natres estem d'acord en que al poble es pugui crear més activitat laboral. Lo problema és que es fan les coses “a lo loco” i es var començar a fer molt abans de que estigués al PGOU i creiem que és imprescindible fer les coses bé , ordenadament i amb transparència des d' un principi. A l'hora de justificar la subvenció que s'havia demanat resulta que el treball que s'havia realitzat van considerar des de l'administració que no arribava fins tot el que s'havia demanat. Per aixó van voler cambiar el canvi de destinació del 60.000 € del centre dia que varen sol.licitar.
Bé ara t'explico la nostra posició. Considerem que si ha de ser per promoure activitat laboral lo polígon pot ser positiu. A més n'hi ha un treballador autónom de La Fresneda que està pendent de poder realitzar la seva activitat amb normalitat. D'una altra banda vers el centre de dia, el cas es que lo grup de govern va veure que n'hi havia una subvenció i ho va projectar per a poder agafar-la. Natres els vam dir que, lógicament, un centre de dia sempre és positiu per al poble, però per aixó s'ha de fer un estudi de quanta gent estaria interessada en el servei i en consequència del costos i manteniment que s'hauria d'invertir per a este projecte, d'altra banda n'hi han iniciatives a la Comarca, per a construir Centres de Dia compartits per a varios pobles amb un servei d'atenció i transport (tot aixó lligat també amb la Llei de Dependència) i d'esta manera es podria fer un ambiciós projecte col.lectiu. És per aixó que en principi vam recolçar el canvi de finalitat. Però estem amb tú en que contra més i millors serveis a la gent gran de La Fresneda molt millor.
Salut i gràcies per la teva participació al blog, sempre seràs benvingut.
Paco Samauri

Anónimo dijo...

Ara per ara seguiré intervenint en català , si algú te problemes , ja canviaré al castellà .
Referent al que diu Fco. Javier crec que estem bastant en sintonia , però que cal aclarir alguns temes del que jo no tinc prou informació .
Del que dius de la Carrerola jo crec entendre la fixació de l’ equip de govern , penso que tot va lligat a una possible intenció especulativa , avui per avui no hi veig altra explicació , ja que no s’ entén un nou carrer par anar a cap lloc .
Seguint amb la Carrerola voldria saber :
Quina qualificació urbanística te ?
Si hi ha projecte urbanístic aprovat ?
Si es te un pressupost total de cost d’ urbanització ?
Si s’ fet l’ adjudicació definitiva , i com ?
Com es financia l’ obra ?
Totes aquestes questions son prèvies a l’ inici de cap obra , però em sembla que l’ equip de govern posa el carro davant de les mules .
Referent al polígon industrial no tinc gens clar si hi aura demanda d’ empreses , penso com dius s’ ha fet a “lo loco” , així ho confirma com van les coses , un cop mes el carro davant les mules , no se per que ,però tinc el pressentiment que a mig i llarg termini , serà un polígon fantasma . Hem voldria equivocar dons jo també estic d’ acord en crear activitat econòmica , no se si aquest es el camí .
Ja se que hi ha un autònom ( suposo que es l’ Aragones ) que espera poder instal•lar-se allí , el que no entenc com es va embarcar en construir a un espai encara no qualificat d’ industrial , sense llicencia d’obres ( suposo ) ara ja veurem quant tindrà els serveis que necessita . Crec que l’ Ajuntament ha comes varies irregularitats i deixadesa de funcions . M’ agradaria saber :
Hi ha un projecte aprovat ?
Existeix un pressupost finalista ?
Quin termini hi ha d’ execució ?
Quin es el finançament ?
Existeix a dia d’ avui demanda de parcel•les ?
Refent al centre de dia i a les subvencions ; El centre de dia si no recordo malament ( parlo de memòria)al programa electoral del PP del any 2003 ja hi estava com una promesa , però ara no ve al cas , el que cal veure es si fa falta , jo penso que si , però segurament seria inviable per a un poble menut , per tant estic d’ acord en que aquest seria un servei indicat per fer-lo a nivell comarcal , mes tenint en compte la Llei de Dependència i compartit amb altres pobles del entorn , cal fer un estudi acurat de necessitats , viabilitat i finaçament .
No es pot governar a cop de subvenció , cal estar atents a les que es convoquen i veure quines son necessàries i justificables , no passi com amb la nau del viver d’ empreses , que a quedat com un gran espai amb molt poca utilitat i menys per el que estava pensat i subvencionat . Si es volia tenir un espai polivalent per poder fer diferents activitats de lleure , culturals i esportives ,s’ hagués pogut cobrir el frontó . Cal gastar en el que es necessita realment i així fer rentables socialment les despeses .
Voldria saber quina valoració feu de la darrera resolució feta per la Comisión Provincial del Territorio ,referent a la Modificación nº 4 del PGOU de la Fresneda . Jo interpreto que la Comissió pressuposa i per això aprova , que el polígon s` ha fet seguint un projecte d’ execució aprovat ,i crec que no ha estat així Deixa per informar la proposta d’ ampliació de Sol Urbà Consolidat així com la modificació d’ alineacions de les illes situades entre els carrers Eretas , Calderé i Calvario fins que l’ Ajuntament presenti una nova proposta que haurà de tenir un període d’ informació publica . Es evident que tota la tramitació de la Modificación n º 4 Ha estat un desastre , res eficaç ni transparent, ja que des de el principi ha estat motivada per interessos especulatius .
Segons l’ Acta del Plenari de l’ Ajuntament celebrat el 30 de setembre passat ,a l’ Ajuntament s’ han rebut diferents escrits , noto a faltar el que baix presenta al registre amb el nº 192 i amb data del 27 d’ agost , i com es costum no he rebut cap resposta . Al final d’ aquest escrit adjuntaré copia .
L’ Acta també aprova diferents llicencies d’ obres , que jo sàpiga la majoria ( no se si totes ) ja estaven fetes , altre camí lo carro davant les mules ,
Crec que cal estar atents al projecte de revisió del PGOU de la Fresneda/Freixneda que l’ Ajuntament te l’ intenció de presentar q’ intentarà ampliar al màxim el Sol Urbà Consolidat , sols cal veure la proposta inicial de Modificación nº 4 del PGOU , i les al•legacions que va presentar al document de Directrices de Ordenación del Territorio de la comarca dem Matarraña/ Matarranya , i que es van aprovar al Plenari de l’ Ajuntament celebrat el 26 de febrer del 2007 , que casualment sols hi havia els regidors del PP i per tant es van aprovar per unanimitat .
Ara fa uns dies es va presentar un llibre sobre La Fresneda/ Freixneda , encara no el tinc , però he llegit a la web de L’ Ajuntament el que crec deu ser la contracuberta del llibre , penso que el que ve a dir es motiu per fer-nos pensar a tots , sobre tot a qui va fer la presentació del llibre .
Be per avui ja n’ hi ha prou , com he dit adjunto copia del escrit que vaig presentar a l’ Ajuntament , espero que mes persones s’ interessin i participin al blog .

Salutacions A. Roca des de Barcelona 19-12-08Ara per ara seguiré intervenint en català , si algú te problemes , ja canviaré al castellà .
Referent al que diu Fco. Javier crec que estem bastant en sintonia , però que cal aclarir alguns temes del que jo no tinc prou informació .
Del que dius de la Carrerola jo crec entendre la fixació de l’ equip de govern , penso que tot va lligat a una possible intenció especulativa , avui per avui no hi veig altra explicació , ja que no s’ entén un nou carrer par anar a cap lloc .
Seguint amb la Carrerola voldria saber :
Quina qualificació urbanística te ?
Si hi ha projecte urbanístic aprovat ?
Si es te un pressupost total de cost d’ urbanització ?
Si s’ fet l’ adjudicació definitiva , i com ?
Com es financia l’ obra ?
Totes aquestes questions son prèvies a l’ inici de cap obra , però em sembla que l’ equip de govern posa el carro davant de les mules .
Referent al polígon industrial no tinc gens clar si hi aura demanda d’ empreses , penso com dius s’ ha fet a “lo loco” , així ho confirma com van les coses , un cop mes el carro davant les mules , no se per que ,però tinc el pressentiment que a mig i llarg termini , serà un polígon fantasma . Hem voldria equivocar dons jo també estic d’ acord en crear activitat econòmica , no se si aquest es el camí .
Ja se que hi ha un autònom ( suposo que es l’ Aragones ) que espera poder instal•lar-se allí , el que no entenc com es va embarcar en construir a un espai encara no qualificat d’ industrial , sense llicencia d’obres ( suposo ) ara ja veurem quant tindrà els serveis que necessita . Crec que l’ Ajuntament ha comes varies irregularitats i deixadesa de funcions . M’ agradaria saber :
Hi ha un projecte aprovat ?
Existeix un pressupost finalista ?
Quin termini hi ha d’ execució ?
Quin es el finançament ?
Existeix a dia d’ avui demanda de parcel•les ?
Refent al centre de dia i a les subvencions ; El centre de dia si no recordo malament ( parlo de memòria)al programa electoral del PP del any 2003 ja hi estava com una promesa , però ara no ve al cas , el que cal veure es si fa falta , jo penso que si , però segurament seria inviable per a un poble menut , per tant estic d’ acord en que aquest seria un servei indicat per fer-lo a nivell comarcal , mes tenint en compte la Llei de Dependència i compartit amb altres pobles del entorn , cal fer un estudi acurat de necessitats , viabilitat i finaçament .
No es pot governar a cop de subvenció , cal estar atents a les que es convoquen i veure quines son necessàries i justificables , no passi com amb la nau del viver d’ empreses , que a quedat com un gran espai amb molt poca utilitat i menys per el que estava pensat i subvencionat . Si es volia tenir un espai polivalent per poder fer diferents activitats de lleure , culturals i esportives ,s’ hagués pogut cobrir el frontó . Cal gastar en el que es necessita realment i així fer rentables socialment les despeses .
Voldria saber quina valoració feu de la darrera resolució feta per la Comisión Provincial del Territorio ,referent a la Modificación nº 4 del PGOU de la Fresneda . Jo interpreto que la Comissió pressuposa i per això aprova , que el polígon s` ha fet seguint un projecte d’ execució aprovat ,i crec que no ha estat així Deixa per informar la proposta d’ ampliació de Sol Urbà Consolidat així com la modificació d’ alineacions de les illes situades entre els carrers Eretas , Calderé i Calvario fins que l’ Ajuntament presenti una nova proposta que haurà de tenir un període d’ informació publica . Es evident que tota la tramitació de la Modificación n º 4 Ha estat un desastre , res eficaç ni transparent, ja que des de el principi ha estat motivada per interessos especulatius .
Segons l’ Acta del Plenari de l’ Ajuntament celebrat el 30 de setembre passat ,a l’ Ajuntament s’ han rebut diferents escrits , noto a faltar el que baix presenta al registre amb el nº 192 i amb data del 27 d’ agost , i com es costum no he rebut cap resposta . Al final d’ aquest escrit adjuntaré copia .
L’ Acta també aprova diferents llicencies d’ obres , que jo sàpiga la majoria ( no se si totes ) ja estaven fetes , altre camí lo carro davant les mules ,
Crec que cal estar atents al projecte de revisió del PGOU de la Fresneda/Freixneda que l’ Ajuntament te l’ intenció de presentar q’ intentarà ampliar al màxim el Sol Urbà Consolidat , sols cal veure la proposta inicial de Modificación nº 4 del PGOU , i les al•legacions que va presentar al document de Directrices de Ordenación del Territorio de la comarca dem Matarraña/ Matarranya , i que es van aprovar al Plenari de l’ Ajuntament celebrat el 26 de febrer del 2007 , que casualment sols hi havia els regidors del PP i per tant es van aprovar per unanimitat .
Ara fa uns dies es va presentar un llibre sobre La Fresneda/ Freixneda , encara no el tinc , però he llegit a la web de L’ Ajuntament el que crec deu ser la contracuberta del llibre , penso que el que ve a dir es motiu per fer-nos pensar a tots , sobre tot a qui va fer la presentació del llibre .
Be per avui ja n’ hi ha prou , com he dit adjunto copia del escrit que vaig presentar a l’ Ajuntament , espero que mes persones s’ interessin i participin al blog .

Salutacions A. Roca des de Barcelona 19-12-08

Anónimo dijo...

Exmo. Ayuntamiento de La Fresneda
Pza. Mayor ,1
La Fresneda ( Teruel )

Antonio Roca Villarroya , con D.N.I. 37545694, con domicilio en Barcelona c/ Genova 19 ático 1ª y con domicilio temporal en La Fresneda , c/ Arrabal , 37 con el presente escrito hace las siguientes preguntas y consideraciones a la corporación municipal que Ud. Preside.

¿ Porque el Ayuntamiento de la Fresneda no se ha acogido a la propuesta hecha por la Comarca del Matarraña/Matarranya referente a colaboración técnica en materia de urbanismo cuando a mi entender seria beneficiosa tanto para el Ayuntamiento como para los vecinos en general?.

¿ Porque el servicio de limpieza de calles limita su actuación a la c/ Mayor ,porches y Plaza Mayor?. Sugiero que mediante una programación se pueda alternar la limpieza de otras zonas del pueblo.

¿ No cree el Sr. Alcalde que antes de urbanizar la Carrerola seria necesario hacer un programa de arreglo integral de calles del pueblo que están en mal estado , aprovechando para ir empedrando y/o enlosando las mismas, soterrando los multiples cables, tal y como indican las ordenanzas de la Comisión de Patrimonio de Teruel, poner barandas de protección en todos los desniveles de calles en pendiente, evitando posibles accidentes de personas y/o vehículos.

Propongo que las actas de los Plenos se cuelguen en la web del ayuntamiento, con el fin de que los que no podemos asistir a los Plenos por no estar en el pueblo podamos enterarnos de los asuntos que se discuten , y los posicionamientos de los diferentes grupos políticos que integran el consistorio en cada tema , considero que esta seria una buena forma de información, participación y colaboración de los ciudadanos en los asuntos de su interés. Incluso creo que seria interesante que se abriera una web única y exclusivamente para tratar de temas municipales en general.

También propongo que con el fin de poder participar en los asuntos municipales, en los Plenos del Ayuntamiento se haga un turno de palabras a las personas presentes y estén interesados en los temas del municipio.

El motivo del presente escrito es única y exclusivamente el interés que tengo por este pueblo y el temor que pueda malograrse su futuro si se producen actuaciones que menoscaben el patrimonio histórico , artístico y arquitectónico que tiene.

Esperando la respuesta al presente escrito, saluda a esa Corporación.

Antonio Roca Villarroya

Exmo. Sr. Alcalde de La Fresneda

Anónimo dijo...

Hola a tots y gracies per participar al nostre blog espero que mos vallgue per a poder intercambiar punts de vista,idees,proyectes interesants per al nostre poble,etc.
Voldria només que comentavos que en cuant a lo que diuent tant Ruben com Antoni crec que estem tots per el mateix camí,veig que teniu bones idees y bastantes preguntes les preguntes miraré de poder contestarles pero ara no podre,així que me les prepararé y les intentaré contestá lo antes posible.
Ditos ue en breu intentarem penyar al nostre blog:videos de plenos,actes del radé pleno,la nostra proposta que vam fersobre la ayuda del govern del estat als ayuntaments (que per cert no se va aceptar),y la acta de constitució de el CENTO SOCIAL OBRERO DE LA FRESNEDA fundant al 1917.
Esperem que siguen totes interesants y poder donar informacio a tots.
SALUTACIONS A TOTS
JAVIER ADELL

Anónimo dijo...

Fent proves per entrar , perdoneu que es va repetir l' escrit anterior,espero s' entengui prou be.
Referent a l' acta de constitució del CENTRO SOCIAL OBRERO DE LA FRESNEDA DEL 1917 , m' interesa informació .

A. Roca Barcelona 22-12-08

Anónimo dijo...

Javier Adell diu...
Bon dia a tots,aquí al poble esta nevant y aprofitaré per contestar algunes preguntes que feu.
Carrerola:
No te cualificació urbanistica es rustica y no esta inclosa en la actual modificacio del PGOU per lo tant tardará uns cuants dies a serv urbana ya que se tindrá que incloure en la revisió del PGOU tramit que dura bastant temps sols cal veure que per a poder aprobar una modificació estem anant casi als 3 anys.
Proyecte urbanistic desconec que estigui fet pero no tendria sentit tenirlo fet per que no se podria onstruir.
Lo presupost es de 90.000 euros y lo finansament es de Planes Provinciales,recordem que es una de les aportacions economiques més importants que arriven al poble cada any y lo nostre grup com mols sabreu creu que esta no es una obra prioritaria per al poble.
La adjudicació va ser feta per procediment negociat y adjudicada al constructó Jose Manuel Borrás.
Respecte a la carrerola res mes si teniu algyna pregunta ya hu sabeu,sol teniu que preguntar.
Poligono:
Per escomensar diré que al meu pareixer tot lo procediment ha sigut una CHAPUZA.
Bueno per escomenzar dirvos que hasta fa ben poc, principis de desembre no tenie cualificació de urbanizable industrial,per tant se va escomensar la casa per el tellat,no hi ha cap termini de execusió y tampoc se mos ha informat de com se vol portá a carrec,fins fa poc no se habia fet cap proyecte del polígono aduin raons de que si no feia falta no se farie y ademes se aforrarien uns dines,algú creu que se pot fer una obra de esta embegadura sense proyecte,INAUDIT.
El finansament es provinent uns 90.000 euros de la DGA y uns 250.000 euros aprox del Ministeri de Industria.
Ara esplicaré lo que a pasat en la subvenció del Ministeri.
Per a poder cobrarla se ha tingut que fer un proyecte del polígono cosa que ya se tenía que haber fet abans com natres diem.
Los dines del Ministeri ya ban ser nviats al ayuntament fa temps,resulta que al moment justificar les factures no se justifica import suficient per lo tant ara se tindran que retornar dines al Ministeri,no se sap encara la cuantia pero podria ser de uns 60.000 euros mes o menos.
Bueno per avui ya esta prou bé lo proxim dia tos parlaré del PGOU que es per a fer un llibre.
Salutacions a tots y espero que les festes tos haguin anat molt bé.
JAVIER ADELL
CONCEJAL PSOE LA FRESNEDA

Anónimo dijo...

Hola a tots
Fa dos semanes que's va tancar la presentació de projectes a càrrec del "Fondo Estatal de Inversión Local". M'agradarie saver qué projectes va presentar l'Ajuntament de la Fresneda, l'import de cada un, los plaços d'execució i quina es la postura del grup municipal del PSOE, vull dir si la proposta va ser per consens dels grups polítics o no.

Anónimo dijo...

Pareix que el que s'ha sol·licitat és l'acondicionament d'un tram del carrer Rey Alfonso, des de la plaça major hasta lo parque de l'Alifara. Un altra de les actuacions a fer és la consolidació del pont de l'assèquia als gallipons. Me pareix que hi algun altra sol·licitud que desconec, així com l'acord dels grups municipals...
En total me pareix que eren uns 83.000€ lo que hi havía assignat. Estaríe bé que des d'aquí s'expliquès quines van ser les propostes que el grup va fer.
Salut i hasta un atra.

Fco. Javier Samauri dijo...

Hola a todos, en primer lugar deciros que a este respecto os quería contestar Javi Adell, pero debido a que tiene problemas con el PC, trataré de contestaros yo mismo y disculpad el retraso. Efectivamente ,como afirma Rubén, la cifra que llega del Fondo Estatal de inversión local asciende a 83.000 €. La propuesta del grupo socialista era destinarlo a la mejora de la calle Rey Alfonso en su totalidad con el consiguiente saneamiento de tomas de agua y desagües a la par que soterramiento del cableado. Pensando sobretodo en las fugas de agua que se vienen produciendo en dicha calle a la altura de Santa Águeda. Además nuestra propuesta incluía cambiar la finalidad de los planes provinciales de Teruel destinados en su mayor parte para urbanizar “la Carrerola”, pudiendo de esta manera destinar ese dinero a recogida de aguas fluviales, creemos mucho más productivo que habilitar una zona que aún ni siquiera está considerada cómo urbana.

La propuesta del grupo de gobierno fue diferente, es como decía Rubén reparar un trozo de la calle Rey Alfonso con una dotación de unos 46.000 €, reparar el puente de la acequia con unos 17.000 €, (en lo cual sería aún más urgente hacer una buena limpieza de la maleza del barranco, puesto que en caso de fuertes lluvias podrían llegar a colapsar el puente) y además mejorar un tramo de la calle Arrabal con unos 30.000 €.

Aunque consideramos más oportuna nuestra propuesta sobretodo pensando en usar los Planes Provinciales para algo más urgente que “la Carrerola” , no nos oponemos del todo a la del grupo de gobierno, aunque estamos totalmente en contra del procedimiento de contratación que se ha utilizado, ya que no nos ha parecido del todo transparente, sin información a los otros grupos y concedido sin publicidad a “Construcciones Borrás”, desconociendo el resto de grupos si ha podido haber otras ofertas de otras empresas.

Espero haber podido responder con éxito a vuestras cuestiones.

Un saludo y a vuestra disposición.

Paco Samauri.

Anónimo dijo...

Hvala za intiresny Blog