jueves, 22 de octubre de 2009

Inauguració del tram de "La Pobleta" de la N-232




Demà s’inaugura la variant de La Pobleta, un nou tram de la N-232
comarquesnord.cat, Morelladimecres, 21 d’octubre de 2009
Aquest divendres a les onze del matís’inaugurarà la variant de la Pobleta. Un tram, que malgrat els seus pocs quilometres, ha tingut un cost de 12 milions d’euros. La secretaria d’estat d’infraestructures viaries, Inmaculada Rodríguez Piñeiro, serà l’encarregada d’obrir aquest nou tram millorat de la N-232.
La millora d’aquesta nacional està resultant eterna i cadascun dels trams que es projecten presenten les seves dificultats, derivades de la nostra orografia i la riquesa de la natura que ens envolta. Aquest tram de la Pobleta va tenir, a més, un llarg oblit, de més de deu anys, pel govern central, ja que, fins i tot, el govern Aznar el contemplava com si ja estigués executat.
Han estat 5 quilometres, dels que 1′5 pertanyen a la província de Terol els que s’han millorat. Donat la pendent del Port s’ha incorporat una via lenta, s’ha construït un fals túnel de 200m de longitud i s’ha ampliat la calçada amb un traçat que evite la multitud de corbes que salvaven aquest port. Amb l’obra s’estalvia en temps, però sobre tot es millora en seguretat. Les obres continuen ara en el tram Rafels-Limit de Província, i s’espere que prompte es pugue licitar també la Torreta-Morella, que ja comptava en 7′5 milions d’euros en 2008, dels pressupostos de l’estat, 3′7 milions d’euros per aquesta anualitat del 2009, i per a 2010 es preveuen altres 100.000 euros.
L’Ajuntament de Morella posarà autobusos a disposició dels veïns que vulguen assistir a la inauguració de la variant de la Pobleta, aquest divendres a les 11h.
Demà s’inaugura la variant de La Pobleta, un nou tram de la N-232 Comarques Nord.

No hay comentarios: